Strategie de marketing la coltul strazii

82b2Vrem nu vrem lumea evolueaza si odata cu ea evoluam si noi de la cel mai mic pana la cel mai mare. Pai daca creste euro, creste dolarul, cresc salariile alea de “sus” (daca mai au unde sa creasca ) de ce sa nu-si imbunatateasca si cersetorii “strategia”?!

De ceva vreme ma minunez mereu de cat de inovatori pot fii unii dintre copilasii astia mai mult sau mai putin tuciurii. Trecand peste clasicile “sa-ti traiasca familia”, “am 7 frati acasa si ne-a luat apa/ne-a ars casa/ne-a dat afara nenea mare si rau” ,vazand ca doar faza cu “tanti imi dai si mie un ban?” nu mai tine …au inceput sa faca complimente…adevarati psihologi as zice eu pentru ca multora dintre noi le place sa le fie gadilat orgoliul chiar si de catre pusti de-o schioapa la un colt de strada. Daca te vad pentru prima data si te mai codesti sa le dai banu incep: “Ce frumoasa esti doamna!Sa traiesti si sa fii fericita” (si-au imbunatatit pana si textele)…daca te vad frecvent ,cum dau eu de altfel ori de cate ori merg la biserica de un numar considerabil de “ciocolatele”, te iau altfel “Vaiiiii…. ce frumoasa te-ai facut! Ce draguta esti!!! Poate daca ai…imi dai si mie un ban cand iesi din biserica”. Sa te fereasca toti sfintii,arhanghelii,papii,budha,allah si sfantu Petru sa lasi garda jos si sa-i dai bani unuia ca parca iti fuge pamantul de sub picioare si brusc te trezesti cu o puzderie de manute schiloade in jur care trag de tine din toate partile si te scufunzi intre ele parca ai fii in nisipuri miscatoare. Daca reusesti sa scapi si mai ai si portofel trebuie sa fugi cat te tin picioarele pt ca nemultumiti fiind incep sa te injure de toate natiile chiar in curtea bisericii unde adineauri stateau asa smeriti.

Totusi dintre toate “speciile” cel mai mult si mai mult imi plac aia care te agata prin statiile de autobuz, prin gari, prin autogari…constienti fiind,zic eu, ca lumea in locurile astea se grabeste f tare si n-are rabdare sa-i ia la trei pazeste…vin si te roaga in prima faza sa le dai ceva de mancare daca ai …daca le dai ceva imediat vor sa-ti bage pe gat o iconita “Gratis, gratis ca esti om bun” …in cazul in care te lasi induiosat si accepti iconita incep sa-ti ceara “10 mii tanti ,10 mii ca ti-am dat iconita” si daca refuzi sa le dai banii devin aproape violenti pana cand tu fiind si grabit si agasat ori ii trantesti iconita inapoi ,ori ii dai 10 miii pretinsi in ambele cazuri castigator e tot el.

Sa nu ma intelegeti gresit…or fi unii care zic si adevarul…dar cand la usa ta vine de trei ori in 3 ani acelasi barbat sa ceara bani ca-si ingroape fiul si are nevoie de ajutor te intrebi si tu ca omul simplu daca mai are ce…ingropa.

Atat si v-am pupat…pe portofel

Advertisements

2 thoughts on “Strategie de marketing la coltul strazii

Cine are păreri,are

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s