Englezisme

eefcNu-mi place invazia de “englezisme”. Sunt absolut de acord că-i musai să stim limbi străine,pentru că face parte din evoluţie, ceea ce nu-i ok e că ideea nu-i percepută cum trebuie. Nici n-o învăţăm calumea dar nici nu ne abţinem s-o stâlcim!? Nu-mi place atunci când un personaj oarecare se exprima folosind două cuvinte în limba romană şi două in engleză, doar aşa ca să arate că ŞTIE, nu contează dacă e sau nu corect. Mai în glumă, mai în serios noi am învăţat engleza de bază din desene animate şi eram interesaţi să ştim ce ziceau personajele alea.  Acum nu numai că le-au tradus aiurea dar şi interpretarea în sine e anapoda Să nu mai vorbim de faptul că sunt foarte violente, nu se mai uită nimeni la tom si jerry, se uită la diverse tâmpenii cu lupte şi sânge, cât mai mult. Să fiu sinceră, sunt convinsă că desenele astea  îi influenţează în mod negativ pe copii, îi vezi mereu încercand sa imite bătăile din desene  interpretând diverse personaje şi uite-aşa ajung să se rănească unii pe alţii pentru că aşa au învăţat de la televizor.Intorcându-ne la “englezisme” gândiţi-vă cât de uşor se pot arunca niste cuvinte în engleză pentru a evita oarecum înţelesul lor din limba romană.Sunt tare curioasa daca o declaratie de dragoste in engleza (sau in oricare alta limba moderna sau nu) are acelasi efect asupra voastra ca una in romana. Cum suna pentru voi un “i love you” spus in graba , in comparatie cu un “te iubesc” ?!
Pentru mine toate lucrurile astea-s importante… imi place sa-aud cuvinte frumoase in limba mea…nu vibreaza nimic in mine la un “i care about you/i think about you/i love you”.
Aruncam cu cuvinte atat noi cat si cei care vin din urma noastra…e un trend si ne place sa ne “vrajim” asa unii pe altii. Un tip lanseaza replica “inteligenta” tipa incepe sa rada si eventual roseste crezand ca-i singura careia i s-a zis asa ceva vreodata si de-aici …e chiar poveste:). Intotdeauna atunci cand suntem mici ne dorim sa fim mari si cand crestem realizam ca era frumos atunci cand inca trebuia numa sa dormim la pranz si sa ne jucam fara grija…. de-aia ii inteleg numa partial pe copii de 13, 14,15 ani carora le place sa para mai mari si sa fie cool sau trendy sau cine stie ce alte “imprumuturi” de peste granite. Stati la varsta voastra si bucurati-va de ce aveti…o sa avem cu totii timp sa fim mari dar n-o sa mai fim niciodata mici.

Tags: engleza | Edit Tags

1 thought on “Englezisme

  1. Pingback: Modalitati imbarligate… « Sinzilup’s Blog

Cine are păreri,are

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s