Eurobizon

be16… selectia “nationala” sau bataia pe rime intre un moga si-un “humberto tomassi”, pentru ca sa-mi fie cu iertare dar costi ionita cat o fi el de manelist i-a dat un sut serios in posterior juriului si si-a demonstrat si punctul de vedere intrand in concurs cu pseudonimul asta.
Din pacate sau din fericire de vreo cativa ani nu mai stiu nici cand e , nici unde se tine si nici pe cine trimitem sa se sacrifice decat cand incep sa vuiasca ziarele si sa tipe radiourile.
S-o luam cronologic:
In 2002 Monica Anghel si Marcel Pavel, in 2003 Nicola, in 2004 Sanda Ladosi, si de-aici dupa parerea mea se impute treaba, in 2005 Sistem cu Luminita Anghel,in 2006 Traistariu si-n 2007 mult contestata Todomondo.
Ca Eurovizion e un concurs foarte comercial si ca numai piesele care fac parte din val au “onoarea” sa fie prezentate in candrul acestui eveniment “deosebit” stim cu totii si mai stim si cam cum se voteaza dar de cativa ani in Romania are loc un fenomen foarte ciudat. Netam nesam au inceput sa apara niste mandrii si niste mandre de pe alte meleaguri care se-nscriu frumusel la concurs , n-o sa inteleg niciodata de ce ii mai lasa sa participe daca nu-i lasa sa castige, demonstreaza ca-s buni,lumea ii voteaza si-apoi se trezesc brusc pe locul 2. (e vorba numai despre unii dintre ei…au existat si specimene care nu trebuiau sa treaca nici de prima preselectie)
Sa va spun acum de unde si pana unde inversunarea asta a mea.
Dupa cum va povesteam mai sus vestile legate de eurovizion ajung la mine tare greu si tot aud despre niste suedezi de-o vreme incoace care zice-se au fost grozavi iar astazi am dat intamplator peste ei la nu stiu ce emisiune. Sincera sa fiu mi s-au parut foarte buni, mult mai buni decat Nico si Vlad Mirita. Nico are o voce f buna …mi-ar placea s-o ascult cantand numai jazz…nu toate melodiile astea comerciale cu care-si populeaza cd-urile cat despre Vlad Mirita , nimic nou, un mic Marcel Pavel.
Melodia este tipica, asta face romanul cand e trimis la vre-un concurs pe alte plaiuri , tranteste o melodie jumatate romaneasca si cealalta jumatate orice limba de “circulatie” pentru a-i impresiona pe cetatenii respectivei tari ca acestia la randul lor sa-i voteze. Asta au incercat sa faca si Loco/Todomondo anul trecut cu tocanita lor de” limbi” ,din pacate, fara succes.
Una peste alta Eurovizionul vinde si oricum un hit daca are mai mult de 10 cuvinte nu mai e hit .

Advertisements

Cine are păreri,are

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s