Leapsa

1074Bine domnilor daca-i trend, e trend dar s-o stim si noi!

Cu aceste vorbe de duh purcedem la scris cu chef si spor.
Ce sa fie, ce sa fie? Uitandu-ma in jur , pe pasunile virtuale sau dupa capra vecinului preiau o leapsa cu gandul sa fac din ea o mandrete de post pe ceea ce se vrea a fi blogul meu.

Cand vine vorba de zilele mele de cand eram mica multe nu-mi amintesc dar stiu sigur ca era vorba de multa mancare, de rude,prieteni, bunici si parinti, veri si vreo cativa prieteni. Salata boeuf si sfecla cu hrean , icre si vinete, mama invartindu-se de colo colo , grupuri-grupulete care se retrageau in bucatarie la fumat si fosta mea camera albastra ,upgradata portocaliu, plina de copii si farfurii cu mancare. Cum ziua mea nu venea niciodata singura ci de brat cu ziua mamei impuscam doi iepuri dintr-o lovitura si toata lumea pleca de la noi fericita, parintii si copiii deopotriva.
O sa-mi ramana mereu in memorie pozele mele alb-negru de la 4 ani in care arat exact ca un extraterestru,cu antene cu tot, “datorita” unor agrafe prinse de o funda alba in varful capului si care bineinteles ca nu se observa in poze. Toate zilele mele erau in stransa legatura cu ale Simonei, prietena mea cea mai buna, cu care ajunsesem la performanta sa am aceleasi jucarii si aceleasi haine pentru ca ziua ei era dupa a mea si daca primeam eu o jucarie o vroia si ea si invers, asa ca scumpii nostrii parinti ne luau amandurora. Cu rochitele a fost si mai comic…mama ii cumparase simonei o rochita dar ea primise de la mama ei una identica iar eu primisem de la simona o rochita si de la mama tot una identica asa ca ne-am hotarat sa facem schimb si aveam amandoua cate o rochita rosie si una albastra.
In clasa a5a ziua mea s-a petrecut in aer liber , la ilisesti, si s-a lasat cu julituri , multi mititei, tort de ciocolata si o gloata de copii fericiti. In clasa a6a mi-am facut ziua la mc , intr-o zi in care ploua urat, in clasa a7a am udat buletinul intr-un cadru restransiar in clasa a8a eram cu un picior in examene asa ca n-am facut mare lucru.
La liceu s-a schimbat foaia, in clasa a9a datorita unor evenimente foarte neplacute ziua mea a insemnat un tort si-un vin cu fetele,zi foarte distractiva de altfel. Clasa a10a a insemnat Shock Fashion Club (sau o investitie f proasta) cu oameni dragi, gresita era numai locatia . In clasa a11a a implinit fata 18 ani si cu ocazia asta a si facut-o lata de tot, de apreciat au fost rochia ,pantofii si freza, is tare madra de ele.
In clasa a12a miroase a bac dar cum istoria ne-nvata speranta moare ultima asa ca…deja simt miros de mare si nisip sub picioare la 19 ani.
Acum sa vedem ce s-a intamplat prin lume before and after Sinzi in aceasta deosebita zi de 4 mai:

 • 1471: Războiul celor două roze: Bătălia de la Tewkesbury – Eduard al IV-lea învinge armata familiei Lancaster şi îl omoară pe Eduard, Prinţ de Wales.
 • 1646: Apare, la Iaşi , Cartea românească de învăţătură de la prăvilele împărăteşti şi de la alte giudeţe, primul cod de legi tipărit în limba română.
 • 1675: Regele Charles al II-lea al Angliei ordonă construirea Observatorului Regal Greenwich.
 • 1814: Napoleon I este exilat pentru 100 de zile pe insula Elba.
 • 1738: Papa Clement al XII-lea a publicat constitutia “In Eminenti” prin care condamnă Francmasoneria.
 • 1904: Începe construcţia Canalului Panama.
 • 1904: Inginerul James Royce şi Sir Charles Stewart Rolls au pus bazele companiei Rolls-Royce , producătoare de maşini de excelenţă . Din 1998 numele de marcă Rolls –Royce a fost achiziţionat de către BMW.
 • 1919: S–a declanşat Mişcarea 4 Mai, antifeudală şi antiimperialistă. Ziua Tineretului Chinez.
 • 1930: Poliţia britanică îl arestează pe Mahatma Gandhi.
 • 1949: S–a semnat acordul americano–sovietic (acordul Jessup–Malik), care a pus capăt blocadei Berlinului.
 • 1953: Ernest Hemingway câştigă premiul Pulitzer pentru Bătrânul şi marea.
 • 1959: Are loc prima ceremonie a premiilor Grammy.
 • 1965: A fost fondat Teatrul “Ion Creangă” din Bucureşti.
 • 1992: La Strasbourg se deschid lucrările celei de–a 44–a sesiuni a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, la care România participă ca invitată specială.
 • 1994: A fost semnat, de către Israel şi OEP (Cairo), acordul privind autonomia palestiniană în Gaza şi Ierihon.
 • 1997: Beatificarea lui Cefelino Jimenez Malla, cunoscut sub numele de El Pele, primul ţigan martir din istoria Bisericii.
 • 1998: Primul colocviu comun dintre Uniunea Europei Occidentale (UEO) şi Alianţa Nord–Atlantică, organizat din iniţiativa Adunării Parlamentare a UEO. Colocviul a avut ca principal obiectiv relansarea procesului de definire în cadrul NATO a Identităţii Europene de Apărare (IDE) ( Madrid, 4–6).
 • 00000 Reuniunea internaţională asupra biodiversităţii. Participă miniştrii mediului din întreaga lume ( Bratislava , 4–5).
 • 1999: Parlamentul bulgar aprobă solicitarea NATO privind survolarea teritoriului ţării de către avioane ale Alianţei, în cursul operaţiunilor împotriva Iugoslaviei.
 • 2003: A fost dezvelit, la Târgu Mureş, primul monument din România ridicat în memoria victimelor Holocaustului.
 • 2004: Spaniolul Rodrigo Rato a fost ales director general al Fondului Monetar Internaţional.


De plictisit v-am plictisit de-acum sa v-o si pasez, hai Simona povesteste-ne despre codita ta de purcel.

Cine are păreri,are

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s