Despre PROST!

ada9Teoretic nu exista oameni prosti , practic suntem inconjurati de ei.

Ne suparam grozav daca cineva ne caracterizeaza drept prost/proasta si de cele mai multe ori ripostam. Ce inseamna de fapt a fi prost ?

Toti traim cu impresia ca suntem cei mai destepti,frumosi si mandrii undeva in sinea noastra. N-avem, bineinteles, cum sa fim perfecti. Nu intotdeauna spunem ceea ce trebuie sau luam cele mai bune decizii se-ntampla sa spui si-o tampenie asa cum se poate intampla si sa iei o decizie proasta asa ca-n momentele astea e mai bine sa taci si sa aprobi decat sa te bati cu pumnul in piept(treaba asta, o stim si unii si altii, nu se intampla mereu in viata de zi cu zi ca de « prostul nu e prost destul daca nu e si fudul »). Judecat la « rece » ar insemna ca raportat la oameni mai inteligenti decat noi , suntem prosti. Toti suntem prosti cel putin intr-o privinta, nu e omeneste posibil sa fii bun la toate.

Mi-e greu sa cred ca un om care a mai luat cate o carte in mana la viata lui si a mai purtat cate o discutie despre altceva decat vreme ( aluzie clara la englezii nostrii dragi, o sa-i punem si pe ei sub lupa ceva mai tarziu)poate fi categorisit drept prost. Totusi prosti pot fi considerati cei care pur si simplu refuza sa creada ca pot mai mult, si spun « Gata ! atata pot, atata fac ! » pe de alta parte nu trebuie nici nu sa te dai de ceasul mortii si sa tragi ca un cal de povara pana la ultima rasuflare.Aici e mai mult vorba de orientare , zic eu.

Oamenii astia, pe care nu stiu daca-i bine sa-i numesc prosti, simt nevoia sa adune pe langa ei un fel de adepti, creeaza o « epidemie » J.Ar fi vai s-amar de ei daca prostia ar durea. (sa nu ma intelegeti gresit in nici un caz nu ma refer la cei cu disfunctii din nastere sau cu intarzieri mintale)

Intorcandu-ne la prietenii nostrii englezi si elvetieni, pe care zic eu ca-i bine sa-i alatur acestei teme de discutie, am citit o chestie absolut uluitoare pe net.

Ca suntem « confundati » cu rromii in lume stim cu totii, treaba care e dupa parerea mea 10% nestiinta si 90%, ignoranta dar sa publici ca simbol al Romaniei la Euro 2008 asa ceva este de neconceput.Cred ca s-au straduit mult sa gaseasca o poza atat de sugestiva, se pare ca asta-i imaginea noastra-n Europa. Elvetienii pe de alta parte ne-au desenat caricatura ce sta-n fruntea postului meu alaturi de deviza “Libera circulaţie inteleasa de români”.

Concluziile le trageti singuri !

Hai sa emigram in America

NB. post scris la sugestia unui coleg care a fost marcat astazi, 6 iunie 2008, de efectele prostiei

Advertisements

Cine are păreri,are

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s