Ho ho ho! Merry Christmas…Brew!?Hac!

vine-mos-craciunPe vremea cand zapezile erau mari si peste tot se-auzeau colinde romanesti , atunci cand “Singur acasa 1,2 sau 3” ni se pareau cele mai amuzante filme si cand trendul inca nu daduse-n brad, atunci era…. Craciun.
De vreo cativa ani Craciunul e o mare afacere ! Oamenii s-au prins de faptul ca sarbatoarea asta vinde si vinde mult!
De la bere pana la colindatori totul e o strategie de marketing. Tuborg Christmas Brew de exemplu apare de ani de zile pe piata de Craciun si are mare succes( printre cei care vor sa simta spiritul craciunului dupa 5-6 beri)sau ce sa mai vorbim de Cola a carei campanie de sarbatori vinde pan’ la loc comanda(chiar daca de-acum toata lumea stie ce efecte are cola-n corpul uman), orice produs de proasta calitate se vinde mai bine daca are christmas in fata. De ce Christmas si nu Craciun? Pai pentru ca e trendi fata sau baiatule!Cum nu stii ca limba romana nu e cool?Ce in urma cu tendintele esti .
Pana si colindatorii au inceput sa aiba o strategie de marketing…vor cantitate nu calitate, mai exact vor sa cante la multe case ca sa primeasca multi bani. Toata smecheria printre copii dupa Craciun se rezuma la “Cat ai facut?
De brazi….ce sa mai zici…naturali sau artificiali , a dat trendul in ei…nu se mai poarta colorat se poarta numai intr-o culoare sau doua, nu se mai pune beteala se pun margele, nu se mai pun bomboane se pun clopotei etc etc etc Pe de alta parte daca vrei sa “mergi cu valul” si te hotarasti sa-ti cumperi ornamente noi dai de niste preturi usturatoare asa ca tre sa-ti faci o gaura serioasa-n buget si ajuns la magazin iti bagi picioarele-n trend.
Colindele-s si mai si…in afara de Hrusca , persoana care apare in peisajul autohton o data pe an , canta-un leru-i ler(ce-i ala ler ba?) si vinde de miliarde ..pentru restul artistilor Craciunul e un fel de intrecere care mai de care trantesc cate-un album de colinde sa arate cine-i Number 1.

Lumea a ajuns sa organizeze spectacole de striptease cu craciunite si mos craciuni bine facuti Asa ca n-aveti cum sa ma invinuiti atunci cand spun ca in ultimii ani sarbatorile trec pe langa mine aproape neobservate, mai ales daca nu-i zapada cum n-a fost in ultimii ani, noroc ca macar anul asta a nins in Ajun, cred ca-i singurul lucru “neprihanit” care a mai ramas din sarbatoarea asta…pana la urma tot se gaseste un destept sa faca afaceri si cu zapada. Pana atunci …Sell! Sell! Sell!tot ce-a mai ramas.

Advertisements

One thought on “Ho ho ho! Merry Christmas…Brew!?Hac!

Cine are păreri,are

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s