De-ale studenţiei…altora (4.1)

Salut, continuăm seria poveştilor lui Gabi, doar că în episoade ceva mai scurte:

CLAMPAUL

Episodul asta face parte din perioada petrecuta la grasu in apartament. Ca despre mosu nu imi aduc aminte cu prea mare placere, de aceea am sa ma axez mai mult pe fazele petrecute la Grasu.
Tre-sa incep prin a spune ca Nebunu de gras avea obiceiul cam o data la doua-trei luni sa se sature de viata agitata pe care o ducea acasa (adica trebuia zi de zi sa se trezeasca pe la 2 -3 dup-amiaza si sa mearga la ciordit) si mai lua o pauza care varia intre 3 saptamani si doua luni… In perioada asta mergea la …Capalnasi, la spitalul de nebuni. Acolo avea mancare pe gratis. In plus avea si compania de care avea nevoie. El simtea nevoia acuta sa fie bagat in seama, sa aiba cu cine sa discute, intr-un cuvant: suferea de singuratate! Iar cand stia ca intru in sesiune – isi dadea seama ca nu mai aveam timp sa palavragesc cu el.. asa ca isi lua concediu! Adica isi facea bagajul, se urca in tren si pleca la Capalnas! Iar io ramaneam singur in apartament….
La capalnas s-a imprietenit cu alt nebun, asta al doilea saracu era mai prost din fire.. Il poreclisem “Clampaul”
Clampaul asta avea in jur de 55- 58 de ani, era slabanog saracu si vorbea ca o moara stricata, repeta de 10 ori acelasi lucru pt ca apoi sa creada ca nu a spus ceea ce vroia sa zica si repeta si a unspea oara… Da nu era nici asta violent. Era chiar foarte sperios. Nu stiu exact de ce boala mintala suferea, cert e ca era saracu ca un copil mic terorizat de parinti. In fine, de la o vreme a inceput Clampaul sa vina pe la Ovidiu… ca la ovidiu gasea mereu ceva de mancare!
Acum sa nu va imaginati ca Clampaul la tineretea lui fusese om prost.. din contra, fusese profesor de matematica la facultate, ta-su fusese un medic renumit in arad care din pacate innebunise si el , avea chiar o culegere de probleme de facultate scrisa in colaborare cu altii, deci tipul se tignise pe la 50 de ani… Pe bune, fusese la viata lui un om respectat, avea o dita-mai viloaca langa Spitalul Judetean, deci tipul adunase ceva avere… Si avea o nevasta cu vre-o 15 ani mai tanara care nu ii dadea nici macar sa manance! Pe bune, am fost o data la el acasa sa ii zic lu nevasta-sa sa vina sa il ia pe clampau de la noi ca ma deranja, si am ramas surprins cand am intrat in bucatarie ca am vazut LANT + LACAT la frigider! Clampaul nu avea acces la frigider!!! Numai nevasta-sa si fii-su! Incredibil ce oameni! Fii-su era un pustan – era elev in clasa a XII-a. Iar pt ca nevasta-sa ii halea toata pensia, nu ii dadea nici sa manance, ba il si batea cand cerea de mancare, venea saracu seara pe la grasu… cand intra pe usa lua o moaca de-aia serioasa si intreba din usa: “Buna ovidiu, nu ai cumva ceva de mancare???” si ovidiu il poftea inauntru jubiland: “Gabii!!! Hai repede sa vezi cine a venit la noi! A venit CLAMPAUUUUL!”
Pe bune acum, venea bietul nebun si ne arata vanataile de la cureua cu care il batea nevasta-sa si fii-su… ti-era si mila de el. De cele mai multe ori il batea ca cerea prea multa mancare! Da si pt alte chestii. De ex vine asta intr-o zi si ne arata vanataile de pe picioare… cica mancase bataie acasa, da de data asta nu de la nevasta-sa ci de la fii-su… Cica o luase pe cocoasa ca statuse prea mult in cada…ca la el o baie “dureaaaaaaaaza”. Bai saracu clampau, era sarit de pe fix, adica il mai lasa grasu sa mai faca si el cate o baie la el… pe bune ca nu primea bataie degeaba, adica o baie de durata “medie” dura la el cam … 3 ore . Pur si simplu incepea sa frece cu sapun incet si tacticos acolo in cada fiecare particica a corpului, fiecare deget de la piciorul stang, apoi lua degetele de la piciorul drept, apoi nu isi mai aducea aminte daca spalase sau nu piciorul stang asa ca revenea si sapunea din nou pe rand fiecare deget de la stangul… bai frate, daca stateai sa vezi ce face acolo pur si simplu te plictiseai, te apucau damblalele mai nene! De-aia si luase bataie acasa! Ca profitase de faptul ca plecase nevasta-sa cu fii-su prin oras la cumparaturi si inainte sa plece astia el s-a pus sa faca o baie…
Si peste TREI ORE cand s-au intors astia doi din oras – el inca nu terminase baia . asa ca a pus fii-su mana pe curea, l-a tras afara din cada si i-a dat el pe cocoasa! L-a batut de l-a zapacit! Cu cureau pe curu gol ! Asa ca el a venit saracu sa se plaga si el la Grasu, ca grasu era prietenul lui cel mai bun! Si cand venea pe la noi saracu uita sa mai plece, dormea acolo cu grasu in pat . Da oricum, cand venea asta pe la noi incepea distractia!! Io la inceput cand le-am povestit la colegii mei de el – astia nu m-au crezut, asa ca de cate ori venea clampaul in vizita, mai chemam cate un coleg- doi la o bere si la vizionarea “show-ului”. Bai frate se minunau astia, povesteau la facultate in pauze numai despre Clampau si grasul meu!
Cea mai frecventa chestie pe care o facea Grasu cand venea clampaul pe la noi era bascalia si mistocareala! Avea si el de cine sa faca bascalie si misto, in sfarsit isi gasise si el perechea
Intai se duceau sa faca “aprovizionarea” asa cum v-am povestit in episodul doi (Ciordeala – mangleala) – apoi dupa ce vindeau si cumparau…”

mâine vine şi partea a-2-a

Pupuri şi îmbrăţisări

2 thoughts on “De-ale studenţiei…altora (4.1)

  1. Celelalte episoade au fost haioase, dar asta-i tare trist. Oare cum i-ar fi fost mai bine Clampaului, sa stea tot timpul internat la Capalnas, sau sa mai mearga si acasa? O fi buna libertatea, obtinuta cu pretul batailor zilnice? Sau te pomenesti ca si la Capalnas lua bataie de la supraveghetori si de la ceilalti nebuni? Multe drame mai sunt pe lumea asta, frate.

Cine are păreri,are

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s