Fă-te mamă inginer!

Scurt! Că doar n-am să revin în forţă, aşaaaaa… pe nepusă masă!?

La ora asta, oareşcum târzie, din noapte îmi amintesc de parinţii mei când a venit vorba să plec la facultate. Sunt singură că am mai scris pe-aici, mama, încerca timid, să mă trimită la farmacie, că-i bine-acolo, curăţenie, decenţă, treaba-i treabă şi banii-s… bani. Pe tata cred ca l-am auzit de vreo doua ori zicând c-ar fi bine să încerc la Politehnică (sunt sigură că el n-ar recunoaşte). Sorămea zicea să dau la Kinetoterapie şi uite-aşa am ajuns la Geografie.

Oricum, n-am ascultat pe nimeni şi-am aterizat cam brusc. La Geogra nu era exact aşa cum visasem. Examenele nu se treceau singure, restanţele se înmulţeau ca iepurii , asta ca să nu spun că trebuia să mă mai trezesc şi dimineaţă. Încolo, viaţa mea era bună, primul an de facultate a trecut ca vantul şi ca gândul, nici eu nu-mi mai amintesc toate câte s-au petrecut.

Ca să nu lungesc vorba, până la urmă, s-a terminat şi facultatea. În lipsă de altceva (nu mă lasă ăştia să aplic la doctorat fără master, vere!aşa ceva!), a trebuit să-mi aleg un master. M-am sucit, m-am învârtit şi iată-mă la Politehnică. Evident, tata a sărit trei etaje-n sus de veselie.

Tot ce vreau să spun e că, acum, în puterea nopţii, când fac referate despre echipamente de analiză a gazelor, mă întreb unde-i ăla de la care-a pornit vorba cu “Dormi studentule în pace, ŢARA inginer te face!” ca să-i spun că-i fraier. Că eu nu dorm deloc şi tot n-ajung inginer! 🙂

Hai somn uşor, că alţii n-au!

Cine are păreri,are

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s