Moda urbană sau cum să te rupi în figuri

Nu mă mai uit la televizor de mulţi ani. Am renunţat la el în studenţie, când viaţa de cămin n-avea “antenă” . Cu toate astea mondenităţile mă lovesc din toate parţile, că stau la stop, la coadă ori vorbesc cu vreo prietenă reuşesc să aflu negreşit, noutăţile. Îmi place să despic firul în patru, fie că-i vorba despre cine cu cine se mai mărită, cine mai divorţează cu tam-tam sau ultimele tendinţe din modă.

În ceea ce priveşte moda, nu luăm niciodată startul împreună şi nici nu reuşim să ne sincronizăm pe parcurs. Optez, în general, pentru ţinutele casual şi sport, dar admir fetele cu mers de catwalk pe tocuri ameţitoare şi-mbrăcate cu ţinute ce par greu de purtat.

Majoritatea femeilor din secolul XXI spun ca se aranjează în primul rând pentru ele, iar apoi pentru iubiţii lor, dar nicidecum de dragul de a fi preţuite în public. Adevărul cred că e la mijloc, pentru că tuturor ne place să fim adulate de parteneri, dar şi invidiate de câte o prietenă. Asta e o competiţie care uneori întrece limite nebănuite, mai ales că moda, pe alocuri, devine imposibilă. Să luăm în calcul, de exemplu, pantofii. S-au purtat şi se poartă de-o vreme încoace, platformele. Iniţial pe post de încălţăminte comodă, ce merge la rochiţe de vară, nu-ţi distruge picioarele şi te face să pari niţel mai înaltă şi, de ce nu, mai slabă.  Acum platformele se poartă la orice, fie că-i iarnă sau vară, pantof, săndăluţă sau cizmă. Înălţimea lor năucitoare reuşeşte să ajungă la peste 20 de centimetrii, iar femeile le-au adoptat fără să clipească. Pot să înţeleg cum reuşesc să meargă, banuiesc că ţine de antrenament, sau de ce le asortează la orice. Ceea ce mă depăşeşte este motivul pentru care îşi chinuie picioarele atât,  genul ăsta de încalţăminte mi se pare foarte incomod, mai ales când mergi mai mult de 20 de metri în jurul maşinii. Văd toată ziua pe stradă, fete care se împiedică mai mult decât merg şi-n loc de complimente primesc ironii.

Cred cu tărie că moda trebuie şi poate fi adaptată după posibilităţi, că o ţinută de podium n-o să arate niciodată la fel, pe stradă, în Bucureşti şi că nu-i musai să porţi unghii stiletto, dacă le-ai văzut în videoclipul Rihannei sau platforme fără tocuri dacă îţi place cum le poartă Victoria Beckam. Aşadar, înainte de a merge „cu valul”, nu trebuie să-ţi lipsească imaginaţia şi bunul gust.

Advertisements

2 thoughts on “Moda urbană sau cum să te rupi în figuri

    • Eu cred ca si banii te educa, daca esti desteapta. E drept ca nu-i neaparat sa ai bani ca sa te imbraci decent, dar, fetele pot sa confirme,un pantof cu toc de firma e mult mai comod ca unul ce doar arata bine :). Opulenţa provine din frustrare.

Cine are păreri,are

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s